Innovatie

Provincie draagt 3,8 miljoen bij aan nieuwbouw Polyganics

Polyganics heeft van de provincie Groningen een bijdrage van 3,8 miljoen euro gekregen voor een nieuw gebouw op de Zernike Campus in Groningen. Er werken nu 48 mensen bij Polyganics. De uitbreiding levert 41 extra arbeidsplaatsen op en vergt een investering van bijna € 23 miljoen.


Leestijd: 1 minuut

Provincie draagt 3,8 miljoen bij aan nieuwbouw Polyganics
Provincie draagt 3,8 miljoen bij aan nieuwbouw Polyganics

Het medische technologiebedrijf is begonnen als start-up en inmiddels zo succesvol dat uitbreiding nodig is om te kunnen blijven innoveren en groeien. Polyganics ontwikkelt en produceert medische hulpmiddelen die het lichaam zelf afbreekt.

Bekend is de innovatieve hersenpleister die het Groningse bedrijf ontwikkelde om het lekken van hersenvloeistof na een hersenoperatie te verminderen. De provincie ondersteunde deze innovatie vorig jaar met € 125.000 subsidie. De pleister is inmiddels klaar voor praktijktesten in het ziekenhuis. Ook is een soortgelijke lever- en alvleesklierpleister in ontwikkeling. In het nieuwe pand komen onderzoekslaboratoria, productie- en kantoorruimte. De bouw moet eind dit jaar beginnen en in 2021 klaar zijn.d