Innovatie

Studenten Hanzehogeschool Groningen veroveren New York

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen hebben zelf kunnen ervaren hoe het is om werkzaam te zijn in een zeer grote wereldstad als New York. Bovendien weten de Groningse studenten nu alles van het financiële systeem in deze wereldstad, omdat ze tijdens een studiereis daar een toelichting over kregen van Nederlandse medewerkers van de Rabobank.


Leestijd: 1 minuut

Studenten Hanzehogeschool Groningen veroveren New York
Studenten Hanzehogeschool Groningen veroveren New York

Het betrof de eerste grote studiereis voor studenten van de Hanzehogeschool sinds de stadt van de corona-pandemie. De studiereis naar New York als onderdeel van de opleiding Bedrijfskunde in 3 jaar (specifieke opleiding van de Hanzehogeschool voor VWO-ers, de zogenaamde 'slimme doeners'). "Een absolute meerwaarde voor deze studie", aldus Bas Baalmans, docent in de opleiding. "Een prachtig programma met een mooie mix tussen bedrijfsbezoeken (Rabobank, New York University, het Consulaat) en vrije tijd voldoende om genoeg van de grootsheid van New York mee te krijgen."

De studenten werden bij het Consultaat ontvangen door Zwanette Bruggink en Jorn Poldermans waar vooral de (digitale) start-up-scene in New York onderwerp van het gesprek was. Dat was vooral input voor de onderzoeksopdracht van de studenten die bezig waren met het digitale ecosysteem in New York. Ook de Rabobank verzorgde een interessant programma voor de studenten met de presentatie en toelichting van Rob Derikx op het financiële systeem in en rond de miljoenenstad in Amerika.

Ruim twintig studenten gingen mee dit jaar, waaronder een aantal buitenlandse studenten (Taiwan, Spanje, Duitsland) die hun minor in deze opleiding volgen in dit semester en dus de mogelijkheid kregen om te participeren in deze studiereis.