Innovatie

Volledig vernieuwde leergang ‘Programmeren’ bij IT Academy start in september

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, start op 4 september 2020 met de vernieuwde leergang Programmeren: Computer Science with Python. Deze succesvolle leergang wordt voor de vijfde keer aangeboden, ditmaal met een vernieuwd curriculum. Het accent ligt op een introductie in het vakgebied informatica in combinatie met leren programmeren. Het curriculum is vergelijkbaar met die van bekende universiteiten over de hele wereld. Deze leergang is een mooie eerste stap voor een loopbaan in de ICT.


Leestijd: 1 minuut

IT Academy start met nieuwe leergang programmeren: ‘Computer Science with Python’
IT Academy start met nieuwe leergang programmeren: ‘Computer Science with Python’

De leergang Programmeren biedt een algemene introductie in informatie én programmeren. Het is een brede oriëntatie door een verscheidenheid aan oefeningen en projecten waar eenvoudige, maar ook meer abstracte concepten worden behandeld. Daarnaast worden de basisprincipes van de programmeertaal Python geleerd, zodat de kennis gelijk in de praktijk kan worden toegepast.

In samenwerking met docenten van de Hanzehogeschool Groningen verzorgt de IT Academy deze vernieuwde leergang voor professionals. Recent is het programmeer-onderwijs van de HBO-ICT opleiding van de Hanzehogeschool geheel vernieuwd. Via deze vernieuwde methode wordt er geleerd om problemen logisch te benaderen en op te lossen met computertechnologie in de programmeertaal Python. Daarnaast zijn er de voornemens om het programma van de leergang toe te voegen aan het curriculum van de HBO-ICT deeltijdopleiding, waardoor het onder het geaccrediteerde onderwijs valt.

Vanaf 4 september worden iedere vrijdagochtend, gedurende 20 lesdagen, colleges verzorgd. De leergang Programmeren wordt aangeboden op basis van de maatregelen die vanuit de overheid en de Vereniging Hogescholen worden gesteld. Het traject gaat fysiek of dan wel online van start. Zo wordt bijvoorbeeld de huidige editie van de leergang online aangeboden.

De leergang biedt een goede basis in informatie en programmeren. Na het volgen van de leergang is het mogelijk om een verdieping en/of verbreding te volgen in vakgebieden als Security, Data Science en Advanced programming (Back/ Front End development). Het traject is opgezet voor een ieder die zich wil verdiepen in het vakgebied informatica. Meer informatie over de inhoud van het programma is te vinden op de opleidingspagina.

(Foto: IT Academy)