Innovatie

Winkeliers kunnen zich gratis aansluiten bij snel groeiend online Warenhuis Groningen

Het gaat goed met Groningens online warenhuis, het Warenhuis Groningen. Binnen een jaar is dit concept uitgegroeid tot een volledig warenhuis met zo’n 37.000 producten van ruim 200 lokale ondernemers. Vorig jaar ontstond het idee om lokale ondernemers en hun producten online beter zichtbaar te maken. Nu met corona blijkt dat een onverwachte meevaller. Ondernemers die er nog niet in zitten met hun webshop, kunnen er eerst gratis gebruik van maken


Leestijd: 2 minuten

Winkeliers kunnen zich gratis aansluiten bij snel groeiend online Warenhuis Groningen
Winkeliers kunnen zich gratis aansluiten bij snel groeiend online Warenhuis Groningen

Met de lockdown die sinds deze week is ingevoerd neemt het aantal verkopen via het online Warenhuis van Groningen fors toe. Bezoekers weten Warenhuis Groningen steeds beter te vinden en ondersteunen daarmee ook de lokale ondernemer. Bovendien worden aankopen, mits besteld voor 12.00 uur, vaak nog op dezelfde dag op een duurzame wijze bezorgd. Initiatiefnemer Groningen City Club roept daarom ondernemers op om gebruik te maken van dit platform, juist nu.

Eric Bos namens de Groningen City Club: “Ondernemers kunnen in elk geval tot 1 februari 2021 gratis gebruik maken van de diensten van Warenhuis Groningen. Bezorgen is momenteel gratis via Dropper en met (in de meeste gevallen) same-day-delivery heeft de consument zijn of haar product snel in huis. Het kan voor veel ondernemers net even een verschil maken in deze bijzondere tijden.”

Kim Hoetjes, eigenaar Wirwar spellen en puzzels :“We maken overal reclame voor Warenhuis Groningen. Dat deden we zowel in de winkel als ook via social media en via duidelijke instructies op onze website. Je kunt niet bij de pakken neer gaan zitten! We zijn begonnen met 100 bestsellers en hebben daarna ons assortiment op WG uitgebreid, en blijven dat ook doen. Op dit moment hebben we er zo'n 1000 artikelen op staan en dat levert elke dag nieuwe bestellingen op.”

Pier Tjepkema, eigenaar Laif & Nuver :“Nu de winkel niet open mag en je toch de verbinding wilt houden met je klanten biedt Warenhuis Groningen uitkomst. Producten zijn ook nu voor klanten bereikbaar en de gratis (en snelle) bezorgmogelijkheden biedt klanten een manier om je ook nu te blijven ondersteunen.”

Samenwerking
Warenhuis Groningen is een initiatief van de Groningen City Club (GCC) en werkt samen met veel andere Groningse bedrijven zoals Zupr en Dropper. Zupr maakt lokale producten online vindbaar. Zij verbinden alle ondernemers aan het online platform en zorgen dat alle winkels en producten een goed digitaal podium krijgen. Dropper is de duurzame bezorgdienst die lokale producten snel, makkelijk én gratis bezorgd in Groningen, Ten Boer en Haren. Het Warenhuis Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Groningen, het Ondernemersfonds Groningen en natuurlijk de lokale winkeliers.

Aanmelden is eenvoudig en kan via https://www.zupr.io/groningen/