Innovatie

‘Waterstof is een gigantische kans voor Groningen!’

“De ontwikkeling van waterstof als energiedrager betekent een gigántische kans voor Groningen. Stad en provincie kunnen dankzij waterstof niet alleen uit de economische middenmoot komen, maar kunnen voorop gaan lopen: in Nederland en internationaal." Dat zegt Ulco Vermeulen, lid van de raad van bestuur en directeur Participations & Business Development van Gasunie, in de de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

‘Waterstof is een gigantische kans voor Groningen!’
‘Waterstof is een gigantische kans voor Groningen!’

Vermeulen: "Maar dan moeten we wel de kansen met beide handen grijpen. In het aardgas-tijdperk hebben we in het Noorden kansen laten liggen, want hoeveel blijvende banen hebben we eigenlijk aan het aardgas overgehouden? Laten we die kansen nu dan wél pakken, zodat we een in alle opzichten toonaangevende waterstof-regio kunnen worden.”

Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. Dit in tegenstelling tot GasTerra aan de Stationsweg in Groningen dat aardgas verhandelt. Tot 2005 vormden Gasunie en GasTerra één groot bedrijf. Maar nu de winning van het Groningse gas eindigt, zal over drie jaar GasTerra worden opgeheven. Gasunie zal echter blijven bestaan en richt zich onder meer op het beheren en onderhouden van de infrastructuur voor transport en opslag van gas. 

Met Gasunie heeft Groningen een zeer veelbelovend en toekomstgericht bedrijf in huis. Want richt Gasunie zich nú nog vooral op het transport van aardgas, in de toekomst zal dat steeds verder verschuiven naar …>>>

Lees op de website van de Groninger Ondernemers Courant het hele artikel over de kansen voor Groningen als het gaat om waterstof. 

​​​​​​​Fotografie: Jan Buwalda