Innovatie

Week van de Circulaire Economie in Groningen

Van 11 tot en met 16 maart staat Nederland in het teken van de Week van de Circulaire Economie. In Groningen organiseren SDG House Groningen (Noorderpoort) en partners een programma voor Stadjers, ondernemers en het onderwijs.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Ronnie Zeemering / SDG House Groningen
Foto | Ronnie Zeemering / SDG House Groningen

Tijdens deze week krijgen circulaire ondernemers en podium, ontmoeten voorlopers elkaar en wordt kennis uitgewisseld.

In Groningen ligt de focus dit jaar onder andere op onderwijs. De Groningse onderwijsinstellingen Noorderpoort en Alfa-college organiseren samen met diverse partners (waaronder stichting WerkPro) challenges voor studenten om hen bewust te maken van het belang van circulair ondernemen.

 De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. SDG House Groningen (Noorderpoort) is partner van dit programma. Zij organiseren en promoten evenementen, in samenwerking met regionale partners, onder de vlag van de landelijke Week van de Circulaire Economie.  

Het volledige programma van de week is te vinden op www.sdghousegroningen.nl. Hier kunnen ook individuen of organisaties, die zelf een evenement over circulariteit willen organiseren, zich aanmelden.