Innovatie

Wil je varen in Groningen? Alle praktische info nu op één website te vinden

Wie recreatief wil varen in Groningen kan vanaf nu alle informatie vinden op het ‘Informatiepunt varen in Groningen’: routesingroningen.nl/varen. Dat meldt de provincie Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Wil je varen in Groningen? Alle praktische info nu op één website te vinden
Wil je varen in Groningen? Alle praktische info nu op één website te vinden

Op deze website van Routebureau Groningen staat praktische informatie over vaarwegen en zelfbedieningssleutels met uitgiftepunten. Ook kunnen vaarrecreanten hier verbeterpunten, ervaringen en tips op het water melden. Verder staan de actuele bedieningstijden voor bruggen en sluizen nu op één plek.

Vaarkaart Groningen

Ook is er een nieuwe toeristische vaarkaart gemaakt met daarop vaarwegen, diverse jachthavens en 15 leuke uitjes langs vaarroutes in Groningen en een verwijzing naar de website van Routebureau Groningen. De kaart ligt vanaf 4 mei bij verschillende uitgiftepunten in de provincie, zoals jachthavens en toeristische informatiepunten.

Gastvrij onthaal

Op routesingroningen.nl/varen staat alle benodigde informatie om de vaarrecreant zo goed mogelijk te informeren. Door alles op één plek en digitaal aan te bieden is de informatie makkelijker vindbaar en beter bij te houden. Gedeputeerde Mirjam Wulfse: “We willen de varende bezoekers een gastvrij Groningen bieden. Door deze informatie digitaal aan te bieden, zorgen we ervoor dat de informatie gedurende het hele vaarseizoen up to date blijft.”