Innovatie

Wordt de volgende crisis een watercrisis?

Het Waterbedrijf Groningen begint een beetje ongerust te raken over de enorme toename in het waterverbruik. Afgelopen zaterdag werd er in Groningen 28 miljoen liter meer verbruikt dan normaal.


Leestijd: 1 minuut

In een filmpje legt het Waterbedrijf uit waarom we zuinig moeten omgaan met water. “Water is misschien niet duur, maar wel kostbaar. Geniet, maar verspil het niet. U kunt iedere dag uw steentje bijdragen door bewust om te gaan met water; zeker op warme dagen als deze. Zo behouden we voldoende water voor nu én later. Helpt u mee?”, zo valt te lezen op de site. 

Op een normale zaterdag levert het Waterbedrijf zo’n 94.000 kuub water in de provincie. Afgelopen zaterdag lag het verbruik op 122.000 kuub en dat is dus 30 procent meer dan normaal. 

Het Waterbedrijf roept iedereen op om alleen noodzakelijk water te gebruiken op de spitstijden, zodat er geen problemen ontstaan in de waterdruk. Het wordt afgeraden om ’s ochtends tussen 06.00 en 09.00 uur en ’s avonds tussen 18.00 en 22.00 uur de tuin te sproeien, auto’s te gaan wassen, zwembaden te gaan vullen en wasjes te draaien. Je mag in die periode natuurlijk wel water drinken, handen wassen, de wc doorspoelen en kort douchen.