Nieuws

1500 schademeldingen na aardschokken

Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zijn sinds vrijdag ongeveer 1500 schademeldingen binnengekomen na aardschokken in Zandeweer en ’t Zandt. Dat maakte de NAM maandagochtend bekend.


Leestijd: 1 minuut

Zandeweer werd donderdag rond middernacht getroffen door twee schokken met een kracht van 2,7 en 3,2 op de schaal van Richter. Zaterdagochtend trilde de grond in ’t Zandt door een aardschok met een kracht van 2,7. Vervolgens was er maandagochtend nog een aardschok in Garrelsweer, die een kracht had van 2,0. De NAM verwacht dat die schok weinig schade heeft aangericht.

Sinds augustus vorig jaar, toen Huizinge werd getroffen door een beving van 3,6 op de schaal van Richter, zijn bij de NAM in totaal 4500 schademeldingen binnengekomen. ,,Bewoners kunnen de schade van eerdere bevingen nog steeds melden”, zegt een woordvoerder van de NAM. Bij het tellen van de meldingen wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen de verschillende bevingen.

De NAM opent deze week informatieloketten in de gemeentehuizen van Loppersum en Eemsmond. Bewoners die bij bevingen schade hebben opgelopen aan hun woning of bedrijf, kunnen daar terecht voor informatie en hulp bij het invullen van formulieren.