Na twee blokken schrijftechnieken realiseren veel studenten zich dat er voor de ontplooiing van hun schrijverschap meer nodig is. Meer tijd en meer ervaring met het schrijven van poëzie, proza, essay, toneel en scenario of met een vak uit het non-fictieaanbod van de school.
Of je bereikt wat je voor ogen staat, hangt af van je talent en vooral van je doorzettingsvermogen. Twee keer per jaar heb je een gesprek over de plaats en betekenis van het schrijven in je dagelijkse leven. De docentenvergadering beslist over je voortgang.
De student non-fictie richt zich op Schrijversvakschool Groningen op de geschreven, verhalende journalistiek. Je scherpt je pen met verhaaltechnieken, leert observeren, oefent interviewtechnieken, doet onderzoek en je traint je in het schrijven van spannende, mooie en ontroerende reportages en biografische schetsen.
Reken in ieder geval op een dagdeel schrijfwerk voor een vak op het eerste niveau, oplopend tot drie of vier dagdelen voor het derde niveau. Lees- en denktijd komen daar bij. De school gaat ervan uit dat je je alleen inschrijft als je voldoende tijd hebt.
Niet alle schrijvers wonen in de Randstad. Van P.C. Hooft-prijswinnaar tot scenarist van roemruchte tv-series, de docenten van de schrijversvakschool voor Noord-Nederland maken deel uit van de landelijke schrijverswereld
Schrijversvakschool Groningen organiseert regelmatig kennismakingslessen in Groningen en Leeuwarden (ook Friestalig) en, als het nodig is, ook online. In de kennismakingsles ervaar je wat de school je oplevert. Er is tijd om vragen over de school te stellen en je kunt je werk insturen voor advies.
De lessen zijn gratis en duren ongeveer tweeënhalf uur.