Nieuws

4 Mijl zet in op recordaantal deelnemers

De inschrijvingen voor de 36e editie van de 4 Mijl zijn geopend. De organisatie hoopt op 21.000 lopers aan de start, een recordaantal. Bijzonder: voor het eerst in 36 jaar wordt er een nieuwe afstand toegevoegd aan het programma: de Mini 4 Mijl.


Leestijd: 2 minuten

4 Mijl zet in op recordaantal deelnemers
4 Mijl zet in op recordaantal deelnemers

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023 vindt de Menzis 4 Mijl van Groningen weer plaats. Jaarlijks staan zo’n 20.000 deelnemers aan de start van hét grootste loopfeest van Noord-Nederland. En dit jaar hoopt de organisatie op een nog groter feest.

Hardloopwedstrijd voor de allerkleinsten
Zo wordt het loopfestijn uitgebreid met een nieuwe afstand speciaal voor de allerkleinsten, de Mini 4 Mijl. Voor lopers in de leeftijd van 4 tot 11 jaar kan de afstand van bijna 6,5 kilometer een hele kluif zijn, daarom krijgen zij nu de mogelijkheid om te starten op het Hereplein waarna ze via de Herestraat naar de finish op de Vismarkt rennen.

“Het startschot klinkt om 12 uur,” zegt Johan Meijer van Golaza, het evenementenbedrijf achter de 4 Mijl. “Op die manier kunnen ouders, opa’s en oma’s hun (klein)kinderen opvangen bij de finish en later op de middag zelf in Haren aan de start van de 4 Mijl verschijnen.”

Charity Run
Ook de zogenaamde Charity Run waarmee geld wordt opgehaald voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur wordt uitgebreid. Een plekje op de startlijst is dit jaar niet alleen meer weggelegd voor bekende figuren zoals Arjen Robben en Erben Wennemars.

Iedereen die geld op wil halen voor het goede doel kan een actiepagina openen. Haal je met je actiepagina vóór 11 september 300 euro op? Dan mag je deelnemen aan de Charity Run en ontvang je gratis een startbewijs.

Met die 300 euro kan een kind in armoede een jaar lang gratis lid worden van een sport- of cultuurvereniging. Rob de Waard van het Jeugdfonds Sport & Cultuur is trots op de samenwerking. “Het is helaas hard nodig. In Groningen groeien zoveel kinderen op in armoede. Het is mooi als je hen aan het sporten kan krijgen of lid kan laten worden van een cultuurvereniging. Zo krijgen ze het gevoel dat ze echt meedoen.”