Nieuws

58 procent van Groningers hield verwarming uit om energie te besparen

Nu het kwik weer regelmatig richting de 20 graden stijgt, hoeft in de meeste huizen de verwarming niet meer bij te springen. Maar dat was afgelopen maanden wel anders: uit onderzoek blijkt nu dat 58 procent van de Groningers afgelopen maanden de verwarming uithield om energie te besparen. Dat is fors boven het gemiddelde: landelijk gezien ging het om 45 procent van de huishoudens.


Leestijd: 1 minuut

Dat blijkt uit een panelonderzoek van vergelijkingswebsite Slimster.nl, uitgevoerd door Panel Inzicht. Aan het onderzoek deden 2000 Nederlanders mee.

Groningers stoken het minst

Vooral in de provincie Groningen hield men sterk rekening met de gestegen energiekosten, zo blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 58 procent van de Groningse ondervraagden gaf aan de verwarming uit te laten. Groningen is dan ook de provincie waar zogeheten energiearmoede het meest voorkomt.

De verschillen tussen de overige provincies zijn relatief klein. Wel springt de positie van Drenthe in het oog. Ook hier zijn de huizen vaak relatief groot en oud, met een hoog energieverbruik tot gevolg. Desondanks lijkt comfort voor veel Drenten zwaarder te wegen dan het besparen van kosten: 41 procent.