Nieuws

Kerstboom Grote Markt krijgt gigantische kersteierballen

In de kerstboom die vanaf volgende week op de Grote Markt staat, komen grote kersteierballen te hangen. Dat meldt Dagblad van het Noorden. De ballen zijn een idee van acteur Marcel Hensema. Hij wil daarmee geld inzamelen voor een goed doel.


Leestijd: 1 minuut

Kerstboom Grote Markt krijgt gigantische kersteierballen
Kerstboom Grote Markt krijgt gigantische kersteierballen

De kersteierballen zijn zo’n 25 centimeter in doorsnede, vergelijkbaar met een voetbal. Bedrijven en Groningers kunnen zo’n eierbal sponsoren voor een bedrag tussen de 100 en 1000 euro op kersteierballen.nl. De opbrengst van de eierballen gaat naar JINC, een organisatie die zich inzet voor kansgelijkheid van kwetsbare jongeren. 

Het idee voor de kersteierballen kwam uit een voorstelling die hij vorig jaar zou spelen, waarvan een deel ging over hoe God de wereld schiep. “Natuurlijk begon hij bij Groningen” zegt Hensema tegen het Dagblad. “In de hemel moesten dan natuurlijk wel eierballen zijn.” Zijn show ging uiteindelijk niet door, waardoor hij met een deel van zijn decor bleef zitten: meer dan duizend kersteierballen. Die had hij razendsnel verkocht, waardoor het idee voor een nieuwe actie ontstond.

Kleine kersteierballen

Groningers kunnen eventueel ook een kleine kersteierbal kopen voor in de eigen kerstboom. Deze zijn biologisch afbreekbaar en kunnen na de feestdagen in de tuin begraven worden. Wat overblijft zijn zaadjes, waar in de zomer bloemen uit groeien.