Nieuws

Aanleg Brede Groene Dijk langs de Dollard van start

De aanleg van proefproject Brede Groene Dijk gaat vandaag, 16 mei, van start. De zeedijk langs de Dollar wordt over een lengte van 750 meter breder gemaakt. Dat wordt gedaan met slib uit het Eems-Dollardgebied.


Leestijd: 1 minuut

Aanleg Brede Groene Dijk langs de Dollard van start
Aanleg Brede Groene Dijk langs de Dollard van start

Het gaat om een proefproject, om de zeedijk te versterken en ook in de toekomst veilig te houden. Door uitgebreid onderzoek is inmiddels veel informatie over de sterkte van deze klei verzameld. EcoShape gaat het proefproject 3 jaar lang monitoren. Als de proef een succes blijkt, dan versterkt het waterschap ook de rest van de dijk op deze manier. 

Vanaf 19 april is er door EcoShape al oude steenbekleding van de dijk afgehaald. Vanaf vandaag wordt er klei gebracht vanaf de Kleirijperij aan de Valgenweg in Delfzijl naar de Brede Groene Dijk. Vanwege de verkeersveiligheid is de onderhoudsweg langs de dijk ter hoogte van de Carel Coenraadpolder afgesloten voor alle verkeer van 16 mei tot en met eind juli. Tussen 18.00 en 06.00 en in het weekend is de weg wel gewoon open. De afsluiting wordt ter plaatse met borden aangegeven.

EcoShape voert de werkzaamheden uit in opdracht van Rijkswaterstaat en het waterschap Hunze en Aa’s. Het Hoogwaterbeschermingsprogramma en Waddenfonds zijn de financiers. Het project is onderdeel van het programma Eems-Dollard 2050.Op de website www.hunzeenaas.nl/brede-groene-dijk staat meer informatie over dit project.