Nieuws

Afgelopen week geen nieuwe besmettingen coronavirus

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen week geen nieuwe besmettingen van het coronavirus geconstateerd. De GGD meldt woensdag dat het aantal van 367 besmettingen sinds 17 juni niet is veranderd. Ook het aantal van 17 overleden Groningse patiënten bleef stabiel.


Leestijd: 1 minuut

UMCG zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar werking boosterprik
UMCG zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar werking boosterprik

Van deze 367 personen zijn er 190 in de zorg werkzaam. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger dan 367 omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden werden getest. 

Afgenomen testen  
Sinds 1 juni 2020 kan iedereen met corona-gerelateerde klachten zich laten testen. Van 1 tot en met 23 juni 2020 zijn 4261 personen op de UMCG-locatie getest op het virus. Zes personen (0,1%) bleken positief.  

Houdt afstand!
Ook al verspreid het virus zich in de provincie vrijwel niet, de GGD adviseert toch om nog steeds 1,5 meter afstand te houden en drukte te vermijden. 

Aanmelden testlocatie
Heb je toch klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Bel (gratis) 0800-1202 en maak een afspraak voor een test. Heb je geen klachten, dan heeft het afnemen van de test ook geen zin. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. De uitslag volgt telefonisch en het streven is om dit 48 uur na de test door te geven.