Nieuws

Vanaf maandag: afrit Helpman vanaf Julianaplein definitief dicht

Aankomende maandag is het zover: dan gaat afrit Helpman vanaf de zuidelijke ringweg definitief dicht. Het gaat om de afrit naar de Hereweg vanaf het Julianaplein. De afrit vanaf de andere kant, vanaf het oosten naar de Hereweg, blijft voorlopig wel open.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Siese Veenstra
Foto | Siese Veenstra

De afrit gaat ’s ochtends om 06.00 uur dicht. Hoe je vanaf 6 november het beste naar Helpman kunt rijden, hangt af van je vertrek- en eindpunt. Vanaf Ring Zuid word je met borden omgeleid naar de volgende afrit, afrit 37 bij de Europaweg. Daar word je de ringweg weer opgeleid in de andere richting en kun je afrit 36b Helpman nemen om op de Hereweg te komen.

Vanuit de richting Drachten kun je op de A7 bij afrit 39 Groningen-West naar Laan Corpus den Hoorn (route 2 of 3). Of je rijdt door op de zuidelijke ringweg, gaat bij het Julianaplein naar de A28 en gaat er bij afrit 39 Groningen-Zuid weer af (route 4). Een andere optie is via de westelijke ringweg (N372) naar de Peizerweg (afrit 18) en via de Paterswoldseweg naar Groningen-Zuid (route 5).

Kom je vanaf het zuiden (A28) dan kan je het beste afrit 39 Groningen-Zuid (route 6) of afrit 40 Groningen-Centrum (route 7) nemen.

Let op: de routes 4 en 6 zijn tot en met 20 november niet beschikbaar.

Definitieve inrichting verdiepte ligging

De afrit wordt afgesloten omdat er voor het project Aanpak Ring Zuid ruimte gemaakt moet worden voor de definitieve inrichting van de verdiepte ligging. De aannemer begint hiermee aan de zuidkant, in 2024 gaan ze bezig met de noordkant van de verdiepte ligging. Dan wordt ook de nieuwe weg aangelegd die de Brailleweg en de Hereweg met elkaar verbindt.