Nieuws

Allereerste Maand van de Groninger Geschiedenis start op 1 oktober

Op donderdag 1 oktober gaat de allereerste Maand van de Groninger Geschiedenis van start. De Groninger Archieven en partners organiseren voor het eerst in dertig jaar niet een Dag maar een hele Maand van de Groninger Geschiedenis. Vrijwel elke dag in oktober is er een historische activiteit, verspreid over stad en ommeland. Bovendien maakt de organisatie gebruik van de noodzaak om fysiek en digitaal activiteiten aan te bieden. De Maand begint dan ook met het online symposium Vertel ErfGoed.


Leestijd: 1 minuut

Allereerste Maand van de Groninger Geschiedenis start op 1 oktober
Allereerste Maand van de Groninger Geschiedenis start op 1 oktober

Vertel ErfGoed
De Maand van de Groninger Geschiedenis starten op donderdag 1 oktober met het online symposium Vertel ErfGoed. Verschillende sprekers als Eppo van Nispen (directeur Beeld en Geluid, AVA-net), Fred van Kan (directeur Gelders Archief), Obby Veenstra (directeur het MOW | Museum Westerwolde) en Antonia Rehnen (kunstenaar) praten over ons (Groninger) erfgoed en hoe we deze kunnen en willen presenteren. Het discussiepanel staat aan het einde van de middag klaar om ook met de digitale bezoekers in gesprek te gaan. Aanmelden voor Vertel ErfGoed kan tot en met 29 september via maandvandegroningergeschiedenis.nl.

Maandprogramma
Het programma groeit nog steeds. Er zijn wandelingenlezingengeschiedenis voor kinderenfilmpjes, verhalen, pandonderzoek en meer. Veel programmaonderdelen zijn digitaal te volgen of te doen. Voor andere programmaonderdelen, waar publiek fysiek bij aanwezig kan zijn, moeten mensen zich vooraf aanmelden. Dit kan vanaf zaterdag 26 september via de website.

Niks missen? Bekijk Maandvandegroningergeschiedenis.nl of volg #mgg20 via de Facebook-, Twitter- en Instagramaccounts van de Groninger Archieven.