Nieuws

Bakkerij in binnenstad op zondagochtend per direct dicht na klacht: “heel erg jammer”

Op de zondagochtend even een vers en warm croissantje halen voor het ontbijt. Het is vanaf nu verleden tijd: bakkerij Broodje van Eigen Deeg in de Brugstraat moet van de gemeente per direct op zondagochtend dicht. “We vinden het heel erg jammer. De afgelopen jaren hebben we met veel liefde en plezier broodjes, baguettes, croissantjes en meer gebakken.”


Leestijd: 1 minuut

De kogel is door de kerk: bakkers en winkels blijven dicht op zondagochtend
De kogel is door de kerk: bakkers en winkels blijven dicht op zondagochtend

Bakker Menno Plagmeijer kreeg afgelopen maandag bezoek van een ambtenaar van de gemeente Groningen, zo vertelt hij op Facebook. De boodschap kwam hard aan: de bakkerij is geen winkel of horecazaak, en dus mag Broodje van Eigen Deeg op zondag pas vanaf 12.00 uur de deuren open.

Beloning na hardlooprondje

De warme croissantjes en verse baquettes en bolletjes waren voor veel klanten van de stad-Groningse bakkerij een reden om op zondags bijtijds het bed te verlaten. “Wandelen met de hond om dan nog even bij ons binnen te wippen, met de kids in de fietskar broodjes halen voor mama die lekker uit mag slapen. Of aan het einde van je hardlooprondje nog even een lekker broodje mee voor het ontbijt”, vertelt Plagmeijer over zijn vroege zondagse klanten. “Ieder had zo zijn reden om langs te komen.”

Maar nu mag dat dus niet meer. Per direct mag Broodje van eigen Deeg op zondag pas om 12.00 uur starten met de verkoop. Na berichtgeving in onder andere de Telegraaf werd de bakkerij overspoeld met mooie en lieve berichten. “We zijn er stil van”, reageert hij. Maar bakker laat ook weten zich niet uit het veld te laten slaan. “We blijven positief, want wat is er leuker dan lekkere broodjes, baguettes en croissantjes te bakken.”