Nieuws

Besmette asielzoekers Sneek naar Groningse Zoutkamp

De met corona besmette bewoners van azc Sneek verhuizen zo spoedig mogelijk met hun huisgenoten naar de noodonderdaklocatie in het Groningse Zoutkamp. Hier gaan ze ongeveer veertien dagen in quarantaine.


Leestijd: 1 minuut

Strengere corona maatregelen ‘voor stad Groningen terecht, maar onnodig  voor provincie’
Strengere corona maatregelen ‘voor stad Groningen terecht, maar onnodig voor provincie’

De huidige negentig bewoners van Zoutkamp worden vandaag ondergebracht in de COA-locaties in Ter Apel en Budel, waar zij hun asielprocedure zullen voortzetten. 

Noodopvang

Na het vertrek van de huidige bewoners zal de locatie worden klaargemaakt voor de opvang van met corona besmette bewoners van azc Sneek en hun gezinsleden en/of huisgenoten. Deze ongeveer zestig personen gaan op de locatie in Zoutkamp in quarantaine. Ze mogen hun woonruimte in die periode niet verlaten en worden in die ruimte voorzien van maaltijden, drinken, sanitaire middelen, medische zorg, en alles wat voor de eerste levensbehoeften nodig is.

Dit duurt tot maximaal 25 mei, afhankelijk van hoe de besmettingen zich verder zullen manifesteren. Tot nu toe hebben de besmette bewoners van azc Sneek milde tot geen gezondheidsklachten. Als de quarantaine/isolatie op aangeven van de GGD kan worden opgeheven, zullen de mensen terugkeren naar azc Sneek.

Aparte opvang

Er is voor deze aparte opvang voor besmette bewoners uit Sneek en hun gezinsleden en/of huisgenoten gekozen, om de niet besmette azc-bewoners in Sneek maximaal te kunnen beschermen, en zo de verspreiding zo snel mogelijk de kop in te drukken. Op de locatie aldaar is onvoldoende mogelijkheid om de verschillende groepen gescheiden van elkaar te huisvesten.