Nieuws

Bestuursvoorzitter UMCG positief getest op corona

Bestuursvoorzitter Ate van der Zee is positief getest op het corona-virus. Dat heeft het UMCG vrijdagmiddag bekend gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Bestuursvoorzitter UMCG positief getest op corona
Bestuursvoorzitter UMCG positief getest op corona

Het UMCG laat weten dat er in totaal 886 medewerkers werden getest, waarvan 39 positief. Eén van hen is bestuursvoorzitter Ate van der Zee. Van der Zee voelt zich goed en werkt vanuit huis. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat we met elkaar deze crisis aan kunnen', zegt hij in een interne videoboodschap. 

Eerder al werd bekend dat microbioloog Alex Friedrich besmet was met het virus.

Ate van der Zee is sinds 1995 als gynaecoloog-oncoloog verbonden aan het UMCG, waar hij in 2000 werd benoemd tot hoogleraar Gynaecologische Oncologie. Tot december 2012 was hij hoofd van de afdeling Obstetrie en Gynaecologie en tevens hoofd van de sectie Gynaecologische Oncologie, die wereldwijd toonaangevend is op het gebied van klinisch en translationeel onderzoek in de gynaecologische oncologie.

Hij trad in januari 2013 toe tot de Raad van Bestuur van het UMCG. In 2016 werd hij benoemd tot vicevoorzitter. Onder zijn leiding heeft Kwaliteit en Patiëntveiligheid hoge prioriteit gekregen in het UMCG.

Daarnaast houdt hij zich bezig met o.a. de Medische Vervolgopleidingen – waarbij hij zich hard maakt voor het voldoende opleiden van artsen voor de Noordelijke regio– en de transitie van zorg in de Noordelijke regio, meer specifiek tussen UMCG en Ommelander Ziekenhuis. De schaarste in de zorgberoepen en het aantrekkelijk houden van met name het verpleegkundig vak hebben zijn volle aandacht.

Prof. dr. Ate van der Zee werd in juni vorig jaar benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG. Tot dat moment was hij vicevoorzitter; hij volgde per 1 november 2019 Jos Aartsen op.  

(BRON: RUG.nl)