Nieuws

Bloemen gelegd bij Vindicat; Groningen leeft mee

Bij het pand van Vindicat aan de Grote Markt in Groningen zijn in enkele dagen tientallen bossen bloemen gelegd. De studentenvereniging is in diepe rouw na het overlijden van een van haar vrouwelijke leden, na een tragisch incident twee dagen geleden.


Leestijd: 1 minuut

Veel inwoners van Groningen leven mee met het verdriet van de nabestaanden van de jonge vrouw die is overleden, en van de leden van de studentenvereniging, zoals blijkt uit reacties op sociale media

Bij Vindicat hangen de vlaggen halfstok, ten teken van rouw.

De studente rende donderdagochtend van het dak van het Vindicat-pand en overleed vrijdag in het ziekenhuis. Dat gebeurde tijdens een feestje of een borrel. Er zijn beelden waarop is te zien dat een groepje studenten op het dak staat, op veilige afstand van de rand. Plotseling rent de vrouw naar de rand en valt, ten gevolge waarvan ze gisteren is overleden.

Via Facebook laten veel mensen weten mee te leven met de nabestaanden. “Veel sterkte voor de familie en ook voor de jongens en meisjes van Vindicat Atque Polit”, aldus een van de reacties.

Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd en wat de motieven van het slachtoffer zouden kunnen zijn geweest is in volle gang.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl