Nieuws

Bloemetjesmarkt zorgt al vroeg voor drukte in de binnenstad

Het is al vroeg druk in de binnenstad van Groningen. Ondanks het druilerige weer zijn er vrijdagochtend duizenden bezoekers in het centrum voor de Bloemenjaarmarkt. “Smoordruk,” zo beschrijft voorzitter van de Groningen City Club Eric Bos de binnenstad.


Leestijd: 1 minuut

Bloemetjesmarkt zorgt al vroeg voor drukte in de binnenstad
Bloemetjesmarkt zorgt al vroeg voor drukte in de binnenstad

Al voor negenen zijn de eerste bezoekers van de Bloemetjesmarkt in de stad. “Waar de markt de afgelopen jaren pas later op gang kwam, is het vandaag al op tijd druk. Rond 11 uur kon je op de Grote Markt al over de koppen lopen.”

“Er zijn al zo’n tienduizend Duitsers in de stad vanmorgen. Ook zijn er ongeveer evenveel Groningers. We verwachten dat we ver over de vijftigduizend bezoekers gaan vandaag. Daar zijn we ontzettend blij mee,” zegt Bos.

De drukte is volgens Bos niet alleen te merken op de markt. In de rest van de stad is het grote aantal bezoekers ook merkbaar. “De ondernemers in de stad worden goed bezocht. Bij interieurwinkel Laif en Nuver is het knetterdruk en spelletjeswinkel Wirwar heeft de winkel vol,” vertelt Bos.

Volgens Bos wordt de markt drukker bezocht dat de afgelopen jaren. “De bloemetjesmarkt heeft een heropleving. Er is veel promotie gemaakt, veel mensen zijn vrij en bovendien kan alles weer. Na jaren van corona lijkt de angst voor evenementen te zijn verdwenen.”

Foto: Eric Bos