Nieuws

Boerenacties op verschillende plaatsen in de provincie Groningen

Op meerdere plaatsen in de provincie Groningen hebben boeren gisteren, maandag, acties gevoerd om te protesteren tegen plannen van het kabinet om de stikstof-uitstoot te verminderen.


Leestijd: 1 minuut

Boerenacties op verschillende plaatsen in de provincie Groningen
Boerenacties op verschillende plaatsen in de provincie Groningen

Er waren gisteravond rond negen uur protesterende boeren bij het bedrijventerrein Westpoort bij Hoogkerk, die langzaam – in een tempo van vijftien kilometer per uur – reden over de A7 richting Drachten. De langzaam-aan-actie zorgde er voor dat andere automobilisten ook langzaam moesten rijden. Sommige automobilisten besloten de stoet via de vluchtstrook in te halen.

Eerder gistermiddag waren er ook al vergelijkbare acties geweest van protesterende boeren. Bij Engelbert was een publieksactie. En gistermiddag was er een blokkade van de A7 naar Groningen ter hoogte van Leek, waarbij de mobiele eenheid in actie moest komen om hooibalen van de weg te halen.

Grensovergangen

Ook in het oosten van de provincie Groningen ware protestacties van boeren. Vanaf acht uur gisteravond werden grensovergangen enkele uren geblokkeerd bij Nieuweschans, Ter Apel en Bellingwolde. En ook op de A7, tussen Oudeschans en Winschoten, was het verkeer in beide richtingen dicht door protesterende boeren.

(Illustratie: LTO Noord).