Nieuws

BREAKING: Verdachten steekpartij aangehouden in Noord-Frankrijk

De twee mannen die werden gezocht voor de steekpartij in Helpman, waarbij een agent zwaargewond raakte, zijn aangehouden in Noord-Frankrijk. Dat bevestigt de politie zaterdagochtend.


Leestijd: 1 minuut

BREAKING: Verdachten steekpartij aangehouden in Noord-Frankrijk
BREAKING: Verdachten steekpartij aangehouden in Noord-Frankrijk

De mannen zijn door de Franse politie aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 32-jarige Amerikaan zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. 

Beide mannen zijn nog in Frankrijk. Er wordt nu een uitleveringsprocedure gestart. Het is niet bekend hoe lang dat gaat duren. 

Drama in Van Houtenlaan
De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een ernstig incident, woensdagavond in de Van Houtenlaan in de Groningse wijk Helpman. Tijdens een avondklokcontrole werd een politieagent plotseling in z'n gezicht gestoken. De agent liep levensgevaarlijke verwondingen op, maar hij verkeert niet meer in levensgevaar en hij is bij kennis. Ook een andere agent raakte gewond. 

De politie verspreidde al snel videobeelden, een signalement en informatie over de vervoersmiddelen van de man. Daarop kwamen zo'n vijftig tips binnen, waardoor de politie snel achter de identiteit van de mannen kon komen. De eigenaar van een woonboot herkende het duo, dat bij hem via Airbnb al een paar weken een ruimte huurde. De politie deed vrijdag uitgebreid sporenonderzoek bij de woonboot. 

De beide mannen waren echter al gevlogen in een zwarte auto. De politie zette de zoektocht in stilte voort met een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Mede dankzij de samenwerking tussen het Fugitive Active Search Team (FAST) van Nederland, België en Frankrijk konden de twee verdachten zaterdagochtend in Noord-Frankrijk worden aangehouden.