Nieuws

Bronzen hoofd Ben Feringa bijgezet in Academiegebouw

Aankomende donderdag vindt op het Groningse Academiegebouw een eerbetoon plaats aan Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Hier wordt het boek ‘Echt Nano’, over het werk van de Groningse hoogleraar Organische Chemie, gepresenteerd en wordt een bronzen beeld van zijn hoofd onthuld.


Leestijd: 1 minuut

Bronzen hoofd Ben Feringa bijgezet in Academiegebouw
Bronzen hoofd Ben Feringa bijgezet in Academiegebouw

Het beeld is een kopie van de ‘bronzen kop’ die vorig jaar werd bijgezet in de eregalerij van het ministerie van OCW in Den Haag. “We vonden het zo’n mooi ding dat we gevraagd hebben of we een kopie in ons Academiegebouw konden plaatsen”, aldus een woordvoerder van de RUG.

Het bronzen beeld, dat gemaakt is met behulp van een 3D-scanner (zie de making of-video hieronder), wordt donderdag onthuld door de directeur van het Groninger Museum , Andreas Blühm.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst wordt ook het boek ‘Echt Nano’ gepresenteerd, van schrijver Martijn van Calmthout. In dit boek, waarin Van Calmthout de lezer meeneemt in de wereld van de nanotechnologie, spelen Feringa en zijn mede-Nobellaureaten, Sir James Fraser Stoddart en Jean-Pierre Sauvage, een belangrijke rol.

https://www.youtube.com/watch?v=5KYu7s-48ho
The making of het bronzen beeld van Nobelprijswinnaar Ben Feringa (inclusief onthulling)