Nieuws

Burgemeester: geen publiek welkom bij wedstrijden FC Groningen dit seizoen

Supporters van FC Groningen zijn bij de laatste twee wedstrijden van het Eredivisieseizoen niet welkom op de tribune. Dat heeft burgemeester Koen Schuiling woensdag gezegd. Er staat aankomende zondag nog een uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma en zondag 28 mei speelt FC Groningen thuis tegen Sparta.


Leestijd: 1 minuut

Rookbommen op veld bij FC Groningen-Ajax
Rookbommen op veld bij FC Groningen-Ajax

De burgemeester heeft de maatregel genomen na een gesprek met het bestuur van FC Groningen. Dat gesprek vond plaats nadat afgelopen zondag de wedstrijd tegen Ajax al na een paar minuten stil moest worden gelegd vanwege rookbommen op het veld. Voor volgend seizoen wil Schuiling kijken hoe het toelaten van publiek weer mogelijk is.

FC Groningen laat woensdag weten dat supporters 3/17 deel van de seizoenkaart en/of het volledige bedrag van een los gekocht ticket voor de thuiswedstrijden tegen N.E.C., Ajax en Sparta vergoed kunnen krijgen. Supporters die komend weekend het uitduel met Vitesse zouden bezoeken, krijgen hun geld terug voor de aangeschafte kaart, zo meldt de club.

Excuses

FC Groningen biedt verder haar oprechte excuses aan “voor een uiterst vervelend en turbulent seizoen, waarbij vooral het niet kunnen uitspelen van wedstrijden voor eigen publiek in Euroborg pijn doet.”