Nieuws

Burgemeester Schuiling: ‘Nuchter blijven rond Corona' en 'Vindicat reageerde goed’

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen vindt dat we vooral nuchter moeten blijven rond het corona-virus. Het RIVM en de GGD geven goede adviezen en daar moeten we ons gewoon aan houden. Het valt de burgemeester op dat een aantal mensen er ‘van allerlei dingen bij halen die niet relevant zijn, maar wel voor veel onrust zorgen, en dat is niet nodig’. Wat betreft Vindicat vindt burgmeester Schuiling dat deze studentenvereniging een groot compliment verdient, omdat het de hele week in nauw contact heeft gestaan met de GGD en alle adviezen heeft opgevolgd.


Leestijd: 1 minuut

Burgemeester Schuiling: ‘Nuchter blijven rond Corona' en 'Vindicat reageerde goed’
Burgemeester Schuiling: ‘Nuchter blijven rond Corona' en 'Vindicat reageerde goed’

Burgemeester Schuiling zegt dat vandaag in een interview met RTV Noord. Daarin laat hij weten dat hij zich stoort zich aan mensen die in zijn ogen overtrokken reageren uit angst voor het corona-virus.

'Ik maak me een beetje zorgen over het feit dat het RIVM en de GGD goede adviezen geven, maar dat mensen allemaal dingen voor zichzelf problematiseren.'

Burgemeester Schuiling vindt suggesties dat de Vindicaters nooit weg hadden moeten gaan of bij terugkomst in quarantaine moeten, niet terecht.

'Dat zou betekenen dat we Schiphol moeten sluiten. Dat zou ook betekenen dat we aan de grens bij Italië mensen met Nederlands kenteken moeten opvangen en hen in quarantaine zetten. Dat kan helemaal niet en dat hoeft ook niet als je de adviezen opvolgt van de GGD en daar nuchter mee omgaat.' , aldus de burgemeester tegen RTV Noord.