Nieuws

Buschauffeur in gezicht geslagen bij Groningen Noord

Bij station Groningen Noord is afgelopen week een buschauffeur van Qbuzz in het gezicht geslagen door een reiziger. De chauffeur doet aangifte van mishandeling. Dat schrijft RTV Noord.


Leestijd: 1 minuut

Buschauffeur in gezicht geslagen bij Groningen Noord
Buschauffeur in gezicht geslagen bij Groningen Noord

De reiziger stond bij de bushalte naast het station te wachten. De politie heeft niet bekendgemaakt of het om een man of vrouw gaat. De reiziger was woedend omdat een bus niet was komen opdagen en uitte dit tegen de chauffeur van de eerstvolgende bus. Hij of zij sloeg de buschauffeur in het gezicht en vernielde het kuchscherm in de bus waarmee chauffeurs tegen mogelijke coronabesmettingen worden behoed.

Na zijn actie sloeg de reiziger op de vlucht. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van het voorval. De mishandeling is op een camera in de bus vastgelegd. De politie heeft deze beelden bij Qbuzz opgevraagd.

De chauffeur is bij de huisartsenpost behandeld aan zijn verwondingen en is volgens een woordvoerder daarna weer aan het werk gegaan. Het gaat naar omstandigheden goed met hem, maar de man is wel flink geschrokken.