Nieuws

CDA-coryfee Henk Bleker gaat stemmen op Forum: 'de partij die Groningen wil leegpompen'

De Groninger CDA-coryfee Henk Bleker verzet de politieke bakens. Hij gaat namelijk bij de komende verkiezingen stemmen op Forum voor Democratie. Bleker, woonachtig in Vlagtwedde, was in het eerste kabinet Rutte nog staatssecretaris van Landbouw namens het CDA. Nu keert hij zich tegen het huidige landbouwbeleid, waar ‘zijn’ partij medeverantwoordelijk voor is.


Leestijd: 1 minuut

PowerField dwingt Henk Bleker op te stappen; “Uitlatingen stroken niet met onze visie”
PowerField dwingt Henk Bleker op te stappen; “Uitlatingen stroken niet met onze visie”

Volgens Bleker wordt het huidige landbouwbeleid veel te veel bepaald door de Europese regelgeving. De Groninger vindt dat het landbouwbeleid is overgenomen door natuur- en klimaatfanaten. Hij pleit voor een intelligente Nexit. Bleker is verder voor lastenverlichting en referenda en dat vindt hij ook bij Forum. 

Geen stem tegen CDA
Bleker heeft in een reactie laten weten dat zijn stem voor de partij van Thierry Baudet niet moet worden gezien als een stem tegen het CDA. "Ik blijf een christendemocratisch hart houden, ik blijf vinden dat de overheid moet beschermen en dicht bij de mensen moet staan, maar ook verantwoordelijkheid bij de mensen moet leggen”, zegt hij. 

De Groninger laat ook weten problemen te hebben met nazistische en racistische uitingen in Whatsappgroepen van Forum. Ook is hij het niet eens met het coronabeleid van Forum, maar dat is volgens hem geen probleem. 

FvD wil Groningen leegpompen
Het is niet bekend wat Bleker vindt van de plannen van FvD als het gaat om de gaswinning in Groningen. Thierry Baudet liet donderdag nog weten dat hij het hele gasveld in Groningen leeg wil pompen. “Het is toch absurd dat je 500 miljard euro in de grond laat zitten?”, zegt hij. In ruil voor het leegpompen van de gasbel, moeten de inwoners van het gebied een ton op hun rekening krijgen, in combinatie met aandelen in de NAM. Ook moet er een perfecte schadeloosstelling komen en moet het makkelijker zijn om mensen uit te kopen. “Dat kan in één of twee weken geregeld zijn”, aldus Baudet.