Nieuws

CDA wil gesprek over Groninger marathon weer op gang brengen

Het CDA Groningen roept het gemeentebestuur aanstaande woensdag in een motie op om weer in gesprek te gaan met Stichting Marathon Groningen over een marathon in 2024. Gesprekken tussen de gemeente en de organisatie werden eerder beëindigd nadat de gemeente knelpunten zag ontstaan op het gebied van veiligheid, budget en bereikbaarheid.


Leestijd: 1 minuut

Het plan van de stichting was om in 2024 een eerste Groningse marathon te organiseren, die deels door de nieuwe zuidelijke ringwegtunnel zou gaan, waar nu nog aan gebouwd wordt. Volgens de burgemeester en wethouders kleven er te veel veiligheidsrisico’s aan het plan.

Het CDA Groningen vindt dat de organisator onvoldoende de kans heeft gekregen deze zorgen weg te nemen en knelpunten op te lossen. In de motie die het CDA woensdag indient wordt het college daarom gemaand om de beoogde Groningse marathon volgend jaar al te realiseren.

“De organisatie heeft veel voorbereidingen getroffen om volgend jaar een mooie eerste marathon te organiseren”, zegt CDA-raadslid Etkin Armut. “Er waren sponsoren gevonden en subsidies afgegeven. Wij willen dat het college in gesprek gaat over de uitdagingen en terugkomt aan tafel.”

Een marathon kan volgens het CDA een enorme impuls geven aan onze gemeente en provincie. Armut: “Het zou bovendien een prachtige sportieve viering zijn voor de opening van de nieuwe zuidelijke ringweg. Waar de politieke wil is om eruit te komen is een weg.”

De motie van het CDA wordt al gesteund door de VVD, Stadspartij 100% voor Groningen, Partij voor het Noorden en de PVV.