Nieuws

Componist Robert IJserinkhuijsen krijgt 5.000 euro van gemeente

De gemeente Groningen heeft de jaarlijkse beurs van het Andrea Elkenbrachtfonds toegekend aan de Nederlandse componist Robert IJserinkhuijsen. Dit werd bekend gemaakt tijdens de opening van het nieuwe schooljaar van het Prins Claus Conservatorium. Cultuurwethouder Kirsten de Wrede overhandigde de cheque.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Gemeente Groningen
Foto | Gemeente Groningen

Het geld is bedoeld voor zijn vervolgopleiding. IJserinkhuijsen behaalde zijn Bachelor in Musicologie aan de Universiteit in Utrecht. Hij was toen al gefascineerd door filmmuziek en koos daarom voor een studie Compositie & Muziekproductie aan het Prins Claus Conservatorium. In zijn derde jaar won hij de prestigieuze Golden Eye Award voor ‘Best International Film Music 2022’ op het Zürich Film Festival met zijn compositie voor de film The Foundling. Dit jaar studeerde hij af aan het PCC.

De componist is nu toegelaten tot de master Composition for Screen aan het prestigieuze Royal College of Music in Londen. Londen is één van de toonaangevende wereldwijde centra voor de film- en televisiewereld en daarmee ’the place to be’ voor filmcomponisten die een internationale carrière nastreven. De beurs die hij ontving kan hij nu gebruiken voor deze opleiding.