Nieuws

Computerbank Groningen verkoopt iPhones voor twee stuks fruit

Een opmerkelijke actie. Zo mag je het initiatief wel noemen van de Computerbank Groningen om een aantal Iphones aan te bieden voor twee stuks fruit.


Leestijd: 1 minuut

Dat kan deze maand bij de Computerbank Groningen, zo laat de gemeente Groningen weten via haar nieuwsbrief.

De Computerbank kreeg onlangs een donatie van zorgorganisatie Elker. Daaronder ook een groot aantal iPhones SE uit 2016.

“Weggooien is zonde’’, zeggen Jan Nijborg en Ernst Nool van de Computerbank. “Ze zijn allemaal gecontroleerd en doen het nog goed. Het nadeel is dat het toestellen uit 2016 zijn. Het is daarom niet duidelijk hoe lang er nog ondersteuning is. Daarom verkopen we ze voor twee stuks fruit. Waar vind je dat nog? Superleuk toch, want nu kunnen veel mensen een iPhone uitproberen.”

Volgens Nool is er nu al veel belangstelling. “Dat kom je natuurlijk nooit tegen”, lacht hij. “Wij maken graag mensen blij en dat gaat met deze actie zeker lukken. Onze fruitschaal staat al klaar. Aanvragen kan alleen via decomputerbank.nl. Via de mail krijg je dan meer informatie. Ik wil nog wel benadrukken dat we alleen de iPhones hebben. Geen garantie, geen lader en geen simkaart.’’

(Bron en foto: gemeente Groningen).