Nieuws

Corona: 333 besmettingen, 71 Groningers in ziekenhuis en 13 overleden patiënten

Het aantal positief geteste besmettingen van het coronavirus in de provincie Groningen is in het afgelopen etmaal met zes gestegen naar 333 Groningers positief getest op corona. Iets meer dan de helft van dat aantal komt voor de rekening van de gemeente Groningen. Het aantal sterfgevallen staat nog steeds op dertien. Er liggen nu 71 Groningers in het ziekenhuis, twee meer dan de dag ervoor.


Leestijd: 1 minuut

Strengere corona maatregelen ‘voor stad Groningen terecht, maar onnodig  voor provincie’
Strengere corona maatregelen ‘voor stad Groningen terecht, maar onnodig voor provincie’

In de Groningse ziekenhuizen liggen nu 49 corona patiënten op een speciale verpleegafdeling. Daarnaast liggen er nog veertig patiënten op een intensive care. Een deel van de patiënten komt uit andere regio’s. Overigens hebben de Groningse en Drentse ziekenhuizen afgesproken dat de zorg voor corona wordt geconcentreerd in het Martini Ziekenhuis en het UMCG in de stad Groningen. Alle nieuwe patiënten met corona worden daar opgenomen. Zo kunnen de andere ziekenhuizen zich weer volledig richten op de normale zorg. 

In het hele land kwamen er in een etmaal 806 besmettingen bij, waardoor het aantal positief geteste patiënten nu op 36.535. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 123 naar 10.281. Het aantal overleden personen is met 112 gestegen naar 4.289. Het aantal patiënten op de intensive care is in de afgelopen 24 uur met 45 afgenomen naar 963.

Vorige week overleden volgens het CBS 1.200 mensen meer dan normaal. De oversterfte neemt dus iets af ten opzichte van een week eerder. Overigens overlijden er in de provincie Groningen niet meer mensen dan normaal.