Nieuws

Corona inwoner Drachten; Groningen nog steeds virusvrij

In Drachten is het nieuwe coronavirus vastgesteld bij een 78-jarige man, die samen met zijn vrouw in Brabant op familiebezoek was geweest. Dat meldt de Veiligheidsregio Friesland. In Groningen is nog steeds geen enkel geval van Corona. Groningen is daarmee de enige corona-vrije provincie van het land.


Leestijd: 1 minuut

Coronavirus eist nieuw leven in provincie Groningen
Coronavirus eist nieuw leven in provincie Groningen

Na terugkomst in Fryslân kreeg de man ziekteverschijnselen. Na overleg met zijn huisarts is de patiënt opgenomen in het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Tijdens deze opname is de patiënt getest op het influenza- en het coronavirus. Uit deze testen is gebleken dat de patiënt COVID-19 heeft. Op dinsdag 10 maart is de patiënt, die aan de beterende hand was, naar huis gestuurd. Daar verblijft hij nu in thuisisolatie.

Contactonderzoek opgestart

GGD Fryslân monitort de patiënt en zijn vrouw en is begonnen aan het contactonderzoek. Daarmee wordt in kaart gebracht met wie deze patiënt contact heeft gehad. Contacten van de patiënt zullen door GGD Fryslân worden benaderd. Mochten deze personen klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan krijgen zij gerichte adviezen. Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe gevallen en passen bij elke nieuwe patiënt het dan geldende protocol toe. Daarmee wordt de kans verkleind dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Eerder al werd bij een echtpaar uit Gorredijk het coronavirus vastgesteld.