Nieuws

Corona: twintig nieuwe besmettingen en dodelijk slachtoffer in provincie Groningen

In de provincie Groningen zijn er in een etmaal twintig nieuwe geteste coronapatiënten bijgekomen. Het totale aantal staat nu op 227. De GGD Groningen maakte dinsdag ook bekend dat het aantal sterfgevallen met één is gestegen naar zes.


Leestijd: 1 minuut

Corona: twintig nieuwe besmettingen en dodelijk slachtoffer in provincie Groningen
Corona: twintig nieuwe besmettingen en dodelijk slachtoffer in provincie Groningen

De stijging van het aantal nieuwe patiënten is hoger dan in de afgelopen dagen. Het is niet bekend hoe dit komt. De GGD Groningen meldde maandag dat nu meer zorgmedewerkers worden getest die tenminste 24 uur klachten hebben die kunnen passen bij COVID-19.

Daarnaast worden zieke mensen bij een ziekenhuisopname getest en wordt er op specifieke indicatie in woonzorginstellingen en in de thuissituatie getest. 

Ziekenhuisopnames
Uit cijfers van het RIVM blijkt dat zeker 53 Groningse patiënten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat waren er een dag eerder nog maar 51. Het ROAZN-NN meldde dinsdagmiddag dat in de provincie nu 117 bedden bezet zijn met corona patiënten. Een flink deel daarvan komt uit andere regio’s. 

Landelijke cijfers
In de rest van het land vlakt de groei van het aantal besmettingen en ziekenhuispatiënten af. Sinds maandag steeg het aantal geteste patiënten met 777 naar 19.580. Er werden in een dag 292 nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. Er kwamen enkele tientallen patiënten op de IC terecht. Het dodental liep op met 234 naar 2.101 in totaal. Het aantal is zo hoog omdat veel meldingen van afgelopen weekend pas later zijn doorgegeven. 

Testen van zorgmedewerkers
Het testen van zorgmedewerkers met klachten geeft een redelijke afspiegeling van het aantal COVID-19 besmettingen in de regio. In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn de afgelopen drie weken inmiddels 660 zorgmedewerkers (buiten de ziekenhuizen) getest, waarvan ruim 6 procent positief. Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee het besmettingsgevaar binnen de zorginstellingen zo goed mogelijk wordt beheerst.