Nieuws

Corona-uitbraak Martini Ziekenhuis onder controle; twee patiënten overleden

De corona-uitbraak op de verpleegafdeling Cardiologie in het Martini Ziekenhuis lijkt onder controle. Het ziekenhuis meldt geen nieuwe besmettingen meer te verwachten. In totaal zijn twaalf medewerkers en tien patiënten besmet geraakt als gevolg van de uitbraak op de verpleegafdeling Cardiologie. Twee patiënten zijn overleden.


Leestijd: 1 minuut

Volgens het ziekenhuis is na de uitbraak alles op alles gezet om verdere besmettingen te voorkomen. “We hebben heel uitgebreid en herhaaldelijk getest,” zegt Melchior Oldenburger, afdelingshoofd Infectiepreventie. “Door dit uitgebreide bron- en contactonderzoek, door veilig te blijven werken én tegelijk snel aanvullende maatregelen te nemen, hebben we meer besmettingen weten te voorkomen. Denk bij aanvullende maatregelen aan geen bezoek voor patiënten op deze afdeling, het niet meer verplaatsen van patiënten van deze afdeling en isolatiemaatregelen.”

Nu de uitbraak onder controle is, zijn de hartbewaking en het observatorium vanaf vrijdag weer volledig operationeel, en de verpleegafdeling Cardiologie vanaf aankomende zondag. Dan is het voor patiënten van de verpleegafdeling Cardiologie ook weer mogelijk om bezoek te ontvangen.