Nieuws

Corona: WIJ Groningen, tandartsen, schadeloket, CBR en andere organisaties dicht

Groningen is nog niet in totale staat van lockdown, maar een hoop organisaties en instellingen sluiten de deuren. Zo gaan de locaties van Wij Groningen op slot, kun je alleen voor spoed naar de tandarts, worden er even geen schades opgenomen en vervallen rijexamens.


Leestijd: 2 minuten

Corona: WIJ Groningen, tandartsen, schadeloket, CBR en andere organisaties dicht
Corona: WIJ Groningen, tandartsen, schadeloket, CBR en andere organisaties dicht

WIJ Groningen
Alle locaties van WIJ Groningen zijn vanaf dinsdag tot en met maandag 6 april gesloten. Veel wijken hebben zo’n locatie, waar je als Stadjer terecht kunt voor hulp bij geldzaken en ondersteuning bij opvoeden. Ook regelt WIJ Groningen een stukje zorg voor bijvoorbeeld ouderen. De locaties gaan dicht, maar WIJ Groningen blijft wel bereikbaar voor bewoners via de telefoon. De organisatie laat overigens weten dat de consultatiebureaus vooralsnog open blijven, maar dat de komende dagen wel wordt gekeken of dat zo blijft.  

Tandarts
De landelijke vereniging van tandartsen adviseert om nu alleen nog maar spoedbehandelingen te doen. Juist in tandartspraktijken is sprake van risico op besmetting, omdat er veel met water wordt gewerkt. Uit een boor komen druppeltjes water en op die manier zou een virus makkelijk van een tandarts naar een patiënt kunnen worden gebracht. Of andersom. 

Schadeloket Groningen
Het schadeloket in Groningen stopt de komende tijd met het opnemen van schades. Daardoor zijn nu al 1500 afspraken afgezegd. De opnames worden hervat, zodra de maatregelen van het Rijk worden afgeschaald. Is er een acuut onveilige situatie, dan wordt er nog wel actie ondernomen door het Schadeloket. 

CBR
Het CBR heeft per direct alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen en beroepsexamens afgelast tot in ieder geval 31 maart. Alle kandidaten en rijscholen worden daarover geïnformeerd. Om een run op examens na 31 maart te voorkomen, is het even niet mogelijk om examens of toetsen te reserveren. 

PostNL blijft wel bezorgen
PostNL blijft wel gewoon post en pakketten bezorgen. Eerder al zijn maatregelen genomen om het personeel te beschermen. Zo hoef je niet meer te tekenen voor de ontvangst van een pakketje. 

Telefonische hulp Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft een hulplijn open gezet voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten. Je kunt het nummer bellen voor een luisterend oor, adviezen en het oplossen van praktische problemen, zoals het niet kunnen doen van boodschappen. Bel – alleen wanneer je het ook echt nodig hebt – naar het Rode Kruis via 070-4455888. 

Eerder genomen maatregelen
De scholen, kinderopvanglocaties, eet- en drinkgelegenheden, sportclubs en andere plekken waar veel mensen binnenkomen, gingen eerder al op slot. Er is wel opvang voor kinderen van ouders met een vitaal beroep. Veel restaurants kijken nu of ze eten kunnen laten bezorgen. Bezorgrestaurants mogen wel open. Ook winkels hoeven de deuren nog niet te sluiten.