Nieuws

Coronacrisis: blijf dit Paasweekend thuis!

De Paasdagen staan voor de deur en het zonnetje schijnt. En toch moeten we allemaal zoveel mogelijk thuisblijven. Althans, dat is de dringende oproep van premier Mark Rutte en ook de gemeente Groningen. Op die manier voorkomen we een nieuwe uitbraak van het coronavirus.


Leestijd: 1 minuut

Coronacrisis: blijf dit Paasweekend thuis!
Coronacrisis: blijf dit Paasweekend thuis!

Rutte vraagt de Nederlanders om niet massaal de deur uit te gaan voor een Paasbrunch met familie. “Misschien kun je dat nu eens digitaal doen?”, aldus de premier.

De gemeente Groningen snapt dat veel Stadjers een frisse neus willen halen, zeker met dit mooie weer. “Geniet van het mooie weer in je tuin of op je balkon. Wanneer iedereen naar buiten gaat, geeft dat meer risico op besmetting. Ga je toch naar buiten, houd dan in ieder geval 1,5 meter afstand van elkaar en was goed je handen”, aldus de gemeente. 

Studenten
Voor studenten geldt precies hetzelfde. De gemeente begrijpt dat studenten in studentenhuizen in een bijzondere situatie zitten. Voor die groep is er een speciale vraag en antwoordlijst gemaakt.

'Nu moeten we volhouden!'
Volgens premier Rutte laten de cijfers nu zien dat alle maatregelen niet voor niets zijn. “En nu moeten we volhouden! Doen we dat niet, dan schieten we meteen naar een volgende piek. Met alle gevolgen van dien.”