Nieuws

Coronavirus eist nieuw leven in provincie Groningen

Het coronavirus heeft in de provincie Groningen een nieuw leven geëist. Het aantal doden als gevolg van COVID-19 staat nu op acht, zo blijkt uit cijfers van de GGD. In het afgelopen paasweekeinde steeg het aantal besmettingen van 260 naar 284. Sinds vrijdag zijn er dus 24 patiënten bijgekomen. Het aantal ziekenhuisopnames van inwoners van de provincie steeg in die tijd van 58 naar 65.


Leestijd: 1 minuut

Coronavirus eist nieuw leven in provincie Groningen
Coronavirus eist nieuw leven in provincie Groningen

Druk op Groningse ziekenhuizen neemt licht af
Het aantal bezette ziekenhuisbedden in de provincie Groningen is dit weekend afgenomen. Maandag lagen er 53 patiënten op de intensive care en 61 op de reguliere verpleegafdelingen voor coronapatiënten. Afgelopen zaterdag lagen er in Groningen nog 62 patiënten op de IC en 64 patiënten op de speciale verpleegafdelingen.

Ook landelijk gezien dalen de groeicijfers de afgelopen dagen, hoewel er wel moet worden aangetekend dat er in het weekend vaak een vertraging optreedt in het doorgeven van aantallen patiënten en vooral ook het aantal overlijdensgevallen.

Landelijke cijfers
Het aantal besmettingen steeg tussen vrijdag en maandag met 3.454 naar 26.551 in totaal. Het aantal ziekenhuisopnames steeg in drie dagen met 532 naar 8.729. Er kwamen in drie dagen ook 312 sterfgevallen bij. De teller van patiënten die zijn overleden aan het virus staat nu op 2.823. Het gaat daarbij wel om mensen die zijn getest op het virus. Het daadwerkelijke dodental staat waarschijnlijk hoger en dat geldt ook voor het aantal besmettingen. 

Druk op IC's in het land blijft licht afnemen
Er liggen op dit moment vanuit het hele land 1.338 coronapatiënten op een intensive care. Dat waren er vrijdag nog 1.384. De geleidelijke daling verloopt stabiel en dat is volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) hoopgevend.