Nieuws

De Sven Kramer Academy komt naar Groningen

De Sven Kramer Academy breidt uit naar Groningen. Met zijn schaatsschool wil de voormalig schaatser mensen aanmoedigen om meer te bewegen. Op die manier wil hij een bijdrage leveren aan de Nederlandse schaatssport.


Leestijd: 1 minuut

 “Mijn droom is dat ieder kind minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren,” zegt Kramer over zijn Academy. En die kans wordt met de komst van de school ook groter voor kinderen in Groningen. Vanaf oktober kan er namelijk geschaatst worden bij de Sven Kramer Academy in Groningen.

“We zijn ontzettend blij met de uitbreiding. We hopen op deze manier weer een nieuwe doelgroep te bereiken en het schaatsplezier verder te verspreiden,” zegt Douwe de Vries, voormalig profschaatser en directeur van de Sven Kramer Academy.

De Sven Kramer Academy is al actief in Heerenveen, Tilburg en Twente. Naast Groningen breidt de Academy ook uit naar Geleen.

Op zaterdagochtend 28 oktober vindt de kick-off in Groningen plaats op IJsbaan Kardinge. Sven Kramer zal aanwezig zijn om de start van SKA Groningen in te luiden.