Nieuws

Deelscooters van GO Sharing mogen twee maanden langer blijven rondrijden in Groningen

De groene deelscooters van GO Sharing mogen twee maanden langer in Groningen blijven staan. Eigenlijk verliep de vergunning van GO Sharing af op 1 mei. Het bedrijf mag de deelscooters nu tot 1 juli aanbieden, omdat de nieuwe aanbieder Check pas vanaf dat moment scooters in Groningen kan plaatsen.


Leestijd: 1 minuut

GO Sharing blijft toch in Groningen, maar dan met vaste parkeerplekken
GO Sharing blijft toch in Groningen, maar dan met vaste parkeerplekken

GO Sharing mocht van de gemeente bij wijze van proef ongeveer 300 deelscooters aanbieden in Groningen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de scooters. In Groningen was ook Felyx tijdens die proef actief. 

De gemeente wil de deelscooters nu definitief toestaan. GO Sharing en Felyx moesten echter wel ook een definitieve vergunning aanvragen. Ook een ander bedrijf, Check, meldde zich in Groningen om deelscooters aan te mogen bieden. In de plannen moest aandacht zijn voor het voorkomen van parkeeroverlast.

Uiteindelijk bleken de plannen van Felyx en Check beter dan het plan van GO Sharing. Zo scoorde Felyx 703 punten, Check 698 en GO Sharing 615 punten op een maximum van 750. Felyx en Check Technologies scoorden volgens de gemeente het beste op bepaalde criteria, zoals het tegengaan overlast en de bijdrage aan sociale en lokale werkgelegenheid. De gemeente oordeelde dat de twee best scorende partijen nu 200 scooters in de stad mogen neerzetten. De deelscooters van GO Sharing moesten uiterlijk 1 mei weg zijn. 

Een woordvoerder van GO Sharing sprak toen van ‘een domper’ en ze wilden destijds nog bezwaar aantekenen. Ook was er ophef over de tegoeden van veel gebruikers. Hoe meer tegoed je afnam, hoe goedkoper de scooters werden. Veel klanten hadden nog tegoed op hun account staan. Volgens de gemeente geeft het verlenen van een tijdelijke vergunning tot 1 juli iedereen ook een betere kans om dat tegoed op te maken.