Nieuws

Dertien besmettingen na meer dan 12.000 testen in juni en juli

In de provincie Groningen zijn tussen 1 juni en 21 juli zo’n 12.130 inwoners getest op het coronavirus. Slechts dertien personen (0,1 procent) zijn positief getest. Het aantal coronatests is de afgelopen weken wel flink toegenomen, zo meldt de GGD.


Leestijd: 1 minuut

Aantal nieuwe besmettingen in Groningen afgelopen week gedaald
Aantal nieuwe besmettingen in Groningen afgelopen week gedaald

Sinds het begin van de pandemie zijn in Groningen 373 inwoners positief getest op het virus. In werkelijkheid hebben meer mensen corona gehad, omdat er tot 1 juni weinig werd getest. Ook kan een besmetting zonder klachten verlopen. Aan het virus zijn in de provincie wel zeventien mensen overleden. 

Meer testen in Groningen
In de afgelopen week (15  tot 21 juli) hebben 2.522 Groningers zich volgens de GGD laten testen op het virus. Een week eerder werden er nog maar 2.006 testen gedaan. In de week van 1 tot 7 juli lieten 1.824 Groningers zich testen. 

In de rest van het land is men ongerust over het toenemende aantal coronabesmettingen. Het RIVM meldde dinsdag 987 nieuwe besmettingen in een week, een verdubbeling van het aantal ten opzichte van een week eerder. 

Minister Grapperhaus: ‘Ernstige waarschuwing aan iedereen’

Minister Ferd Grapperhaus ziet de stijgende aantallen als een “heel ernstige waarschuwing aan iedereen”. De minister ziet dat het gedrag van de mensen verslapt. “We moeten ons beter aan de basisregels houden. Als we dat niet doen, dan kan het zomaar zijn dat burgemeesters lokaal moeten ingrijpen”, aldus de minister. Daarbij kan het zijn dat stranden, parken of winkelstraten weer worden gesloten. 

Het kabinet heeft besloten om nog geen maatregelen te nemen. De situatie wordt wel scherp in de gaten gehouden.