Nieuws

Deskundigen: maatregelen in Noorden niet meer versoepelen dan elders

Het is geen goed idee om de coronamaatregelen in het Noorden verder te versoepelen dan in de rest van het land. Dat adviseert het Outbreak Management Team aan het kabinet.


Leestijd: 1 minuut

GGD Groningen: Groningen heeft laagste besmettingsgraad van Nederland
GGD Groningen: Groningen heeft laagste besmettingsgraad van Nederland

Het kabinet geeft dinsdagavond om 19 uur weer een persconferentie over de coronacrisis. Dan wordt ook bekend gemaakt of en welke maatregelen er eventueel worden versoepeld.

Volgens RTL Nieuws heeft het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet geadviseerd om de maatregelen in het Noorden niet meer te versoepelen dan elders. Dat hebben bronnen tegen RTL Nieuws gezegd.

Het OMT zou hebben geadviseerd om basisschoolkinderen weer naar school te laten gaan. Dat zou dan moeten gebeuren in kleine groepjes, verspreid over de dag. De schoolvakanties zouden ingekort moeten worden.

Horeca

Wat betreft de horeca zou het OMT hebben geadviseerd dat die tot sowieso 16 mei dicht moeten blijven. Evenementen worden tot september of oktober afgelast.

Volgens het OMT zouden zorginstellingen de mogelijkheid moeten krijgen om hun bezoekregeling te verruimen zodat er dan weer 1 of 2 personen op bezoek kunnen komen.

Musea en dierentuinen zouden mogelijk onder strikte voorwaarden weer open kunnen.

De persconferentie begint dinsdag om 19.00 uur.