Nieuws

Deze versoepelingen worden dinsdagavond waarschijnlijk aangekondigd

Er bestaat een meer dan redelijke kans dat de winkels op 28 april weer open mogen. Ook de terrassen zouden onder voorwaarden weer open mogen en de avondklok wordt afgeschaft. Dat is dinsdagavond vermoedelijk de boodschap van het kabinet tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen.


Leestijd: 1 minuut

Deze versoepelingen worden dinsdagavond waarschijnlijk aangekondigd
Deze versoepelingen worden dinsdagavond waarschijnlijk aangekondigd

De NOS meldde de voorgenomen versoepelingen al. Ingewijden hebben het nieuws aan verschillende media bevestigd. Het gebeurt vaker dat voorgenomen besluiten al voor de persconferentie uitlekken. 

De winkels en terrassen zouden echter niet ongelimiteerd open mogen. Zo wordt het winkelen op afspraak geschrapt en kunnen de winkeldeuren gewoon weer open, mits de winkeliers zich houden aan een maximum aantal klanten. Ook op de terrassen zijn duidelijke regels: per tafeltje mogen maximaal twee mensen zitten, tenzij het gaat om meerdere mensen uit één huishouden. Ook moeten de terrassen mogelijk al om 18.00 uur sluiten. 

Het kabinet vergaderde zondag en maandag over de coronamaatregelen. Er zouden nu toch versoepelingen mogelijk zijn, ondanks dat de besmettingscijfers nog niet flink dalen. Ook de druk op de zorg is onverminderd groot. Lichtpuntjes zijn de vaccinatiegraad, het positieve effect van warmer weer en een stabilisatie van de ziekenhuisopnames.