Nieuws

Donar haalt 600.000 euro op; hoop voor top-basketbal in Groningen

Het door schulden geteisterde Donar is op weg uit de gevarenzone te raken. Een actie om investeerders te trekken heeft 600.000 euro opgeleverd aan toezeggingen. De club heeft er hoop op dat men met de belastingdienst tot overeenstemming kan komen.  Ook crowdfunding heeft veel geld opgeleverd.


Leestijd: 2 minuten

Het is niet helemaal duidelijk hoe de club in de problemen is gekomen. Wel werd onlangs bekend dat er beslag is gelegd op bezittingen van de vertrokken penningmeester.

Om te zorgen dat ook komend seizoen topbasketbal in Martiniplaza te zien is, moeten de enorme schulden worden gesaneerd én is er een grote extra investering nodig. Met de grotere investeerders is inmiddels een akkoord bereikt, zo meldt Donar. Op dit moment is meer dan € 600.000 aan toezeggingen binnen en dit geld staat op de rekening van de notaris. “Dit is een mijlpaal in het proces, want het is een van de zekerheden waar de belastingdienst om gevraagd heeft”, aldus de club in een persverklaring.

Het bestuur en de taskforce hebben de afgelopen weken dag én nacht gewerkt, met als uitkomst dat afgelopen donderdag alle documenten waarde fiscus om vroeg zijn overgedragen. “Nu is de periode van het wachten op de besluitvorming daarvan begonnen. Vanaf aanstaande dinsdag gaan we zorgen dat we alle officiële handtekeningen op papier krijgen, waarmee het crediteurenakkoord definitief gemaakt kan worden”.

Daarnaast blijft het ook mogelijk om meer vanuit fan-perspectief mede-eigenaar van de club te worden. Met een minimumbedrag van €250,- kan men zich aanmelden als donateur van een aparte stichting. Deze stichting zal uit de donateurs een bestuur vormen, dat weer een commissaris zal aanstellen bij Donar, namens de fans. Deze investeringsvorm heeft op dit moment rond de €50.000,- opgebracht.

Ook is het natuurlijk mogelijk om een bedrag te doneren, waarbij het niet uitmaakt of het bedrag klein is of groot. De crowdfunding-actie die de Supportersvereniging Donar organiseert is eveneens zeer succesvol en heeft reeds ruim €54.000,- opgeleverd. Via https://donar.nl/doneren kan men naar vermogen bijdragen aan het behoud van ons Donar.  

Penningmeester

Onlangs berichtte de GIC dat onduidelijk is wat de rol is geweest van de penningmeester bij het ontstaan van de problemen. Er is beslag gelegd op zijn bezittingen.