Nieuws

Drukke bijeenkomst in Baflo over schietincident


Leestijd: 1 minuut

Hoofdofficier van justitie Jan Eland zette alle feiten nogmaals op een rijtje. ,,Iedereen luisterde in alle stilte naar zijn verhaal. Veel daarvan was al bekend, maar hij heeft de aanwezigen wel kunnen geruststellen dat er alles aan wordt gedaan om de verdachte, een 25-jarige uitgeprocedeerde asielzoeker, voor zijn daden te veroordelen.”

Op de bijeenkomst waren ook medewerkers van slachtofferhulp en predikanten aanwezig, maar de dorpsbewoners maakten vrijwel geen gebruik van de aangeboden hulp.

Volgens de burgemeester is het 1800 inwoners tellende Baflo een sterke en hechte gemeenschap. De aanwezigen bij de bijeenkomst, onder wie veel jongeren, prezen de gemeente en justitie voor de wijze waarop ze tijdens de avond zijn geïnformeerd. ,,Het doet heel wat met zo’n dorp”, zei een van de aanwezigen. ,,Alles staat op zijn kop en dat zijn we hier niet gewend. Baflo is normaal een heel rustig dorpje, waar nooit iets gebeurd. We moeten dit samen verwerken.”

Niet veel van de dorpsbewoners kenden de overleden vrouw, die volgens de burgemeester nog niet langer dan twee jaar in het dorp woonde. ,,We hebben haar wel eens zien lopen, maar ze was niet heel actief in de gemeenschap“, aldus een buurman van het appartementencomplex waar de vrouw woonde en dood werd gevonden.

Het normaal zo rustige Groningse dorpje werd na de incidenten overladen met politieagenten, rechercheurs en pers. Dat heeft veel indruk gemaakt op de Baffelders. ,,We hopen dat de rust hier zo snel mogelijk weer terugkeert en dat Baflo weer Baflo wordt”, aldus de burgemeester.