Nieuws

Eerste asfalt verwijderd van Grote Markt

De gemeente Groningen is vanochtend vroeg begonnen met het verwijderen van het asfalt op de Grote Markt. Het asfalt wordt vervangen door rode steentjes, die zijn uitgekozen voor de herinrichting van de Grote Markt.


Leestijd: 1 minuut

Eerste asfalt verwijderd van Grote Markt
Eerste asfalt verwijderd van Grote Markt

“Een euforisch moment”, schrijft de gemeente bij op Twitter bij een video van de werkzaamheden, die zijn begonnen voor het terras van de Drie Gezusters. 

De nieuwe inrichting van de Grote Markt  moet ervoor gaan zorgen dat het centrum van de stad aantrekkelijker wordt voor voetgangers. Wel blijft er ook ruimte voor fietsers in de vorm van twee noord-zuid routes over het plein. Er komen openbare en commerciële zitmogelijkheden, speelelementen, water en groen op de Grote Markt. 

De werkzaamheden zijn eind september gestart, en zullen in verschillende fases uitgewerkt worden. Tot volgend jaar december zullen bezoekers van de binnenstad op en rond de Grote Markt te maken krijgen met werkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden begin 2024 worden afgerond. Wanneer nodig, worden er omleidingsroutes voor fietsers en logistiek verkeer aangewezen.

https://twitter.com/gem_groningen/status/1597151033998073856