Nieuws

Eerste boom op de Grote Markt is bijna een feit

De eerste boom op de Grote Markt gaat maandag 13 maart de grond in. De boom wordt geplant aan de kant van de Oosterstraat en de Poelestraat. Hiermee gaat de vergroening van de Grote Markt echt van start.


Leestijd: 1 minuut

Eerste boom op de Grote Markt is bijna een feit
Eerste boom op de Grote Markt is bijna een feit

Het gaat om de aanplant van een plataan, schrijft Henk Langeveld, Specialistisch Adviseur Stedelijk Groen bij de gemeente Groningen, op LinkedIn. De boom in kwestie is twintig jaar oud, elf meter hoog en zes meter breed. Daarmee is de boom volgens Langeveld direct van grote betekenis.

De gemeente Groningen wil flink investeren in groen. Eind 2021 schreef de gemeente het volgende over die plannen: “Op de Grote Markt stonden eeuwenlang geen bomen. Dat gaat veranderen. We gaan in deze tijd van klimaatverandering en hittestress fors in groen investeren. Niet alleen in een aantal nieuwe losse bomen, maar ook in een groep van zo’n 25 bomen op het open plein, aan de oostzijde.”

De eerste van die 25 bomen krijgt deze maand dus een plekje op de Grote markt. In het najaar worden de overige 24 bomen geplant.