Nieuws

Eerste Real Life Squid Game komt naar Groningen

Er komt een real life versie van de serie Squid Game naar Groningen. Squid Tournament, de naam van de nieuwe adventure game, duurt 2,5 uur per spel en wordt gehouden op een geheime locatie in Groningen op 10, 11, 17 en 18 december. Door het spel en de professionele acteurs lijkt het alsof je echt in de serie bent beland. En ja, je wordt echt beschoten.


Leestijd: 2 minuten

Eerste Real Life Squid Game komt naar Groningen
Eerste Real Life Squid Game komt naar Groningen

Warrior events organiseert en ontwikkelt een compleet nieuwe theatervorm, waarbij de bezoekers de hoofdrol spelen in een levensechte horrorfilm. Na The Walking Dead, The Purge en The Handmaid's Tale is het nu de beurt aan Squid Games. Net als in de serie heb je geen flauw idee waar je terecht komt, maar je wordt in elk geval niet net als in de serie verdoofd. 72 uur van te voren krijg jij de geheime locatie opgestuurd. Er kunnen circa 50 mensen meedoen in één tijdslot en er zijn drie tijdsloten per avond. Het aantal professionele acteurs blijft een verrassing. 

Er is genoeg animo voor het spel. Bedenker en organisator Alita Smit: "Een aantal tijdssloten zitten al helemaal vol. Zoals het nu lijkt wordt alles ruim van tevoren volgeboekt."

Continu verrassingen
En als je af bent? Smit licht toe: “Het zou natuurlijk erg jammer zijn als je nog maar 10 minuten mee doet en je dan meteen het spel moet verlaten. Dat zal dus ook niet het geval zijn. Net als in de serie vinden er ontzettend veel intriges, onderhandelingen en bondjes plaats. We kunnen er nog niet teveel over zeggen. Maar je zal op een zeer verrassende wijze doorgaan met het spel. Je komt continu voor verrassingen te staan. Ben je gehecht aan je groep? Dan heb je pech, je moet er wel vanuit gaan dat je je groep kwijt kan raken of dat jij je groep zelf verlaat. Later in het spel kan jij je groep weer terug vinden.“

Warrior Event staat bekend om haar horrorproducties. Je hoeft er dus niet vanuit te gaan dat een scheidsrechter je netjes vraagt om naar de zijkant te gaan. “Je zal echt worden beschoten door onze acteurs”, zegt Smit. “Het zijn geen paintball of airsoft guns. De enige mensen die erg kleinzerig zijn zullen er een probleem mee hebben.”

Aanmelden kan via www.apocalypsegames.nl. Iedere deelnemer moet naast een ticket ook in het bezit zijn van een negatieve corona test, vaccinatiebewijs of herstel bewijs om mee te mogen doen aan het spel.