Nieuws

Eerste slechtvalkjongen kruipen uit ei bij Gasunie (VIDEO)

Geboortenieuws! Op de Apenrots bij Gasunie is in de nacht van zondag op maandag het eerste slechtvalkjong uit z’n ei gekropen. Al snel werden nóg twee valkjes geboren. Dat is te zien op webcambeelden.


Leestijd: 1 minuut

Het is al voor de vijfde keer op rij dat hetzelfde slechtvalkpaartje komt broederen in de nestkast aan de Apenrots. “Dat is uniek in Stad, want het gebeurt nergens anders in Groningen”, aldus de Gasunie. Dit jaar heeft het vrouwtje vier eieren gelegd, de maximale score. 

“We wisten dat de eerste geboorte een dezer dagen aanstaande moest zijn. De webcams werden de afgelopen dagen dan ook door meer kijkers in de gaten gehouden. Vannacht was het zover”, zo laat een woordvoerder van Gasunie weten. 

Vanochtend maakte de vader kennis met het jong. Al snel volgden nog twee valkjes. Mogelijk dat het laatste jong ook al is uitgekomen. Dat is allemaal te volgen via gasunie.nl/slechtvalk (staat ook extra info over de slechtvalk bij Gasunie).

Onlanden
De nestkast biedt een goede omgeving en met het stadspark en natuurgebied de Onlanden dichtbij heeft de slechtvalk een perfect jachtterrein. In 2016 mocht Gasunie vier jonge slechtvalkjes verwelkomen. In 2017 kropen er drie jongen uit het ei, in 2018 twee en in 2019 waren er vier jongen.

https://www.youtube.com/watch?v=fsVZmm_BR_Q&feature=emb_logo
Bekijk hier de livecam!